Investering i ny laser-cell och kantpress

JOBRO Sheet Metal Technology AB investerar i en ny Laser-Cell och Kantpress.

Investeringen består av en Laser-Cell med materialhantering via lagerautomat och sortering av skurna detaljer. Som ett led i att hantera kommande flaskhalsar i produktionen har vi valt att även investera i Amadas premium kantpress HG. Detta för att tillgodose en kapacitetsökning i processen efter laserskärning samt att öka kvalitén i bockprocessen.

Laser-Cell:
ENSIS3015 AJ 3kW, ASF3015 lagerautomat, TK3015L sorteringsenhet

ENSIS3015 AJ med sin unika fiberlaserteknik genom adaptiva reglering av laserstrålen vilket anpassas för bästa skärresultat i respektive materialkvalitet och materialtjocklek. Integrerat i cellen finns även materialtorn med 10 paletter samt en sorteringsenhet som plockar detaljerna från ett separat skärbord utan störning av laserprocessen. TK-L har en maxkapacitet på 70 kg

Kantpress:
HG 1303

HG är kantpressen med hög teknisk nivå. Egenskaper som hybriddrift, TDS (tjocklekskontroll) och dynamisk bombering säkerställer bockresultatet.

Genom Amadas mjukvarulösning samordnas programmering och beredning av produkterna från 3D underlag till färdig detalj. Uppföljning och kvalitetssäkring möjliggörs genom V-factory som i realtid dokumenterar processerna.

Ulricehamn 2019-10-29

Ulf Wilhelmsson
CEO