Jobro investerar åtta miljoner för att korta kundernas ledtider ytterligare

Tid är mer värt än guld för tillverkande industrier där marginalerna redan är minimala och även det kortaste stoppet i produktionsflödet förödande för lönsamheten. Ulricehamns- baserade Jobros viktigaste uppdragsgivare är ledande företag i den svenska verkstads- och fordonsindustrin. Nu investerar Jobro stort i en ny maskinpark, bland annat en 3D-laser-skärmaskin med världsledande prestanda.

Jobro hjälper kunder att korta ledtider och möjliggöra lägre kostnader – i en tid då kvalitets- kraven ökar och produkterna blir allt mer komplexa. ”Det som var omöjligt för tio år sedan är nu fullt möjligt. Vår investering betyder att vi kan få ut fler artiklar per dag, vilket i sin tur betyder att vi kan ta oss an större uppdrag och lova ökade volymer med bibehållen kvalitet, flexibilitet och service”, säger Tobias Ludvigsson, vd för Jobro.

Den nya 3D-laserskärmaskinen Rapido från italienska Prima Power är ett led i Jobros expansions- planer att växa såväl ekonomiskt som med fler medarbetare. Ytterligare en fräsmaskin ingår i sats-ningen framåt. Den nya 3D-laserskärmaskinen sparar även resurser och ger därmed ett mindre avtryck på miljön.


Teknikföretaget Jobro är den lilla, snabbrörliga specialisten på komplexa plåtdetaljer för verkstads- och fordonsindustrin: ett helhetser- bjudande under ett tak i form av simulering, konceptutveckling och tillverkning. Spetskompetens och en modern maskinpark i världsklass gör att kundstocken växer snabbt. Sverige är för närvarande den största marknaden, men orderingången ökar alltmer från övriga Europa.