Jobro rekryterar ledande kompetens

Västsvenska teknikföretaget Jobro, listat som Gasellföretag tre år i rad för sin tillväxttakt, växlar nu upp sitt erbjudande ytterligare. Förutom en maskinpark i absolut världsklass har två tunga kompetenser rekryterats på kort tid: Tomas Karlsson från Combitech som vice VD samt Annika Johansson från Xano Industri som ekonomichef. Fler satsningar och lanseringar är också att vänta – redan i höst då Jobro ställer ut på Elmia Subcontractor i Jönköping.

Tomas Karlsson var tidigare resultatsenhetschef på affärsområdet Manufacturing Engineering & Tool Design på Combitech i Trollhättan. Han började sin automotivekarriär som verktygsmakare på Saab 1984, samma år som 900 Turbo fick kromad grill. År 2001 avancerade han till Gruppchef Beredning & Verktygskonstruktion och året därefter till Sektionschef Die Design Parts & Die Manufacturing – en tjänst som han behöll fram till konkursen i dec 2011. Tomas arbetade även de sista två åren parallellt som försäljningschef inom Saab Engineering Service. Annika Johansson kommer närmast från Xano Industri i Jönköping – ett nischat teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning.

”Jobro är ett företag i ständig utveckling och nu är vi mogna för att ta nästa steg – att sälja kunskap om komplex produktion. Idag kan vi enkelt räkna på om en produkt blir lönsam eller inte redan på prototypsstadiet. Detta oavsett om det gäller lastbilar eller värmepumpar. Just nu ligger vi i startgroparna för ett helt nytt utbildningskoncept som har premiär under Elmia Subcontractor. Här sticker jag gärna ut hakan och påstår att det är ett erbjudande få kan matcha”, säger Tobias Ludvigsson, vd för Jobro.


Teknikföretaget Jobro är den lilla, snabbrörliga specialisten på komplexa plåtdetaljer för verkstads- och fordonsindustrin: ett helhetserbjudande under ett tak i form av simulering, konceptutveckling och tillverkning. Spetskompetens och en modern maskinpark i världsklass gör att kundstocken växer snabbt. Sverige är för närvarande den största marknaden, men orderingången ökar alltmer från övriga Europa.