Ny ledning och nya målsättningar för Jobro

Det går bra för västsvenska verkstadsföretaget Jobro. Nyligen tecknade man ett avtal som serieleverantör till både Scania och Aston Martin, med en målbild att nå 100 miljoner i omsättning vid årets slut. Jobro har även rekryterat ledande kompetens inom flera områden, såväl inom teknik som kvalitetssäkring och utökar nu ledningsgruppen för att möta den ökande efterfrågan.

”Vi har påbörjat en spännande resa framåt och signalerna från marknaden är både tydliga och positiva. Nu behöver vi höja ribban ytterligare med ännu vassare kvalitetssäkring och tekniska lösningar. Vi ser också ett stort rekryteringsbehov framöver, framför allt inom konstruktion, beredning och produktion”, säger Tomas Karlsson, VD på Jobro. Tomas, med lång bakgrund inom fordonsindustrin och företag som Saab Automobile AB och Combitech i ryggsäcken, var tidigare vice VD på Jobro och tillträder som VD från och med 1 juli 2015. Nuvarande VD:en och ägaren Tobias Ludvigsson går över i en mer renodlad specialistroll med fokus på strategiskt inköp och sälj. I den nya ledningsgruppen ingår numera kompetens med erfarenhet från lite större företag inom fordon samt övrig tillverkningsindustri på den internationella marknaden.

”Jobro är ett spetsföretag och vår ambition är och förblir att vara den som sätter standarden inom effektivare produktion. I dagsläget uppvaktas vi av allt från kinesiska producenter till internationell flygindustri, men vi vill göra saker i rätt ordning. Vår närmsta prioritet är att certifieras enligt ISO/TS16949, ett extremt krävande kvalitetsledningssystem specifikt utvecklad för leverantörer till fordonsindustrin. Vi drar också igång vår kunskapssatsning Jobro Academy i sommar, ett projekt vi vurmar lite extra om. Först ut att besöka skolbänken är inköpare från Scania”, avslutar Tomas Karlsson.


Teknikföretaget Jobro är den lilla, snabbrörliga specialisten på komplexa plåtdetaljer för verkstads- och fordonsindustrin: ett helhetserbjudande under ett tak i form av simulering, konceptutveckling och tillverkning. Spetskompetens och en modern maskinpark i världsklass gör att kundstocken växer snabbt. Sverige är för närvarande den största marknaden, men orderingången ökar alltmer från övriga Europa.

Jobros Tobias och Tomas